Kockázati életbiztosítás

Anyagi biztonság váratlan helyzetben! Milyen esetben érdemes kockázati életbiztosítást kötnöd?
Családfenntartó vagy: kereset kiesése anyagilag ellehetetlenítené a családodat.
Hiteled van: Hiteltörlesztés fizetése hirtelen nagy gondot jelenthet a családod számára.
Gyermeked van: Ebben az esetben már nemcsak magadról, hanem a gyermekeid anyagi biztonságáról és jövőjéről is gondoskodnod érdemes.
Magas kereseted van: Magasabb jövedelemkiesés jobban megterheli a családodat.

A kockázati életbiztosítás előnyei

 • Akár 5-10 millió Ft-ot is kaphat a család halál esetén elérhető áron.
 • Kiegészítő biztosítások megkötésével fizet műtét, keresőképtelenség, kórházba kerülés esetén.
 • Egészségügyi állapottól függően kedvezőbb díjat kap.
 • Hűségkedvezményt biztosít.
 • Gyermekeknek szóló kiegészítő biztosítás köthető.
 • Rugalmas konstrukció, 5-40 évre köthető.

Kockázati életbiztosítás GyIK

A szerződő az a személy, aki a biztosítást megköti és a biztosítási díjakat fizeti. A biztosított és a társbiztosított azok a személyek, akikre a kockázatviselésünk kiterjed.

A kedvezményezettek azok, akiknek a biztosított/társbiztosított halála esetén kifizetjük a szolgáltatási összeget. A kedvezményezettek személye a biztosítás fennállása alatt akár többször is módosítható.

Amennyiben a biztosított vagy társbiztosított a tartam közben meghal, az aktuális biztosítási összeget fizeti ki a biztosító. Ha a biztosított/társbiztosított életben van a tartam végén, úgy a biztosítás kifizetés nélkül szűnik meg.

A halálesetet 15 napon belül, írásban, a halotti anyakönyvi kivonat másolatát csatolva be kell jelenteni a biztosító részére. A biztosító – valamennyi szükséges irat beérkezését és a bejelentés elbírálást követően – legkésőbb 30 napon belül teljesíti a kifizetést. A bejelentésben is segítünk, keresd ügyfélszolgálatunkat.

A szerződés megkötésekor és a tartam során az alapbiztosítás mellé – külön díj ellenében – olyan kiegészítő baleset- és egészségbiztosításokat választhat, amelyekkel kiterjesztheti a biztosítási védelmet mind a maga, mind a családja számára. Vannak olyan biztosítók, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy gyermekeit szintén biztosítsa a szerződés keretében.

Kockázati életbiztosítás esetén a befizetett díj nem megtakarítási célokat szolgál, így a szerződésnek nincs visszavásárlási értéke. Sem lejáratkor, sem idő előtti megszüntetés esetén (pl. a díj nem fizetése) nem jár vissza pénz.

Amennyiben elmaradsz a biztosítási díj megfizetésével, a biztosító tájékoztatást küld arról, hogy milyen határidővel pótolhatod ezt úgy, hogy a biztosítási védelem fennmaradjon. Ha a határidőn belül nem fizeted be az elmaradást, akkor a szerződés kifizetés nélkül megszűnik.

Megtakarításos életbiztosítás

Hozam mértéke
Kiszámítható, biztonságos befektetési háttér
- Garantált hozam.
- Nincs befektetési kockázat.
- Elvárható hozam: Évi 1-3%

Befektetési szakértők által kezelt alapok
- Nincs garantált hozam.
- Várhatóan magas hozam.
- Van befektetési kockázat.
- Elvárható hozam: Évi 8-12%

Költségek
Teljes költség mutató - átláthatóbbá és összehasonlíthatóbbá teszi a befektetéssel kombinált életbiztosításokat. Minden terméknek van TKM mutatója, amit össze lehet hasonlítani. Nagy eltérések mutatkozhatnak társaságonként és termékenként.
Itt megtekinthető: TKM mutató 

A megtakarításos életbiztosítás előnyei

 • Havi rendszeres megtakarítása hozamot termel számodra!
 • Tartalmaz kockázati életbiztosítást, amely tragédia esetén segít családodnak.
 • Kiegészítő biztosításokat választhatsz, amelyek további védelmet nyújtanak.
 • Ügyfélbónusz. Pl.: 15 éves futamidő után egy éves biztosítási díjat ír jóvá a biztosító.
 • Eseti díjat fizethet a szerződésed mellé, amit befektet egy általad kiválasztott eszközalapba.

Megtakarításos életbiztosítás GyIK

A befizetésből levonja a biztosító a választott biztosítási kockázat díját, illetve a szerződés fenntartásához szükséges költségeket. A biztosítást érintő költséglevonásokról a biztosító által kiadott TKM tájékoztató mutatja be.
A fennmaradó díjrészt a szerződéshez tartozó számlán tartja nyilván a Biztosító és kezeli azt. Ehhez a számlához online hozzáférsz a biztosító ügyfélportálján. Láthatod az aktuális egységeket, hozamot. Itt indíthatsz részleges vagy teljes visszavásárlást.

A biztosító úgynevezett eszközalapokba, azaz előre meghatározott összetételű eszközökbe (részvény, kötvény, pénzpiaci eszközök, stb.) fekteti a biztosítási díj befektetésre kerülő díjrészét. Ebben az esetben nincs sem tőke-, sem pedig hozamgarancia a biztosításon, a befektetési kockázatot Te viseled. Ez azt jelenti, hogy téged illet meg a befektetés teljes hozama, ugyanakkor veszteséged is keletkezhet. E konstrukció előnye azonban az, hogy a hagyományos életbiztosításhoz képest magasabb hozam is elérhető a befektetéseken. Erről a befektetési formáról a Hirek rovatunkban olvashatsz aktuálisan többet.


Halál esetén a biztosító kifizeti az örökösöknek, vagy a megjelölt kedvezményezett(ek)nek az általad meghatározott biztosítási összeget, ami növekedhet az értékkövetés elfogadásával. Ezt növeli a megtakarítási számla hozammal növelt együttes értéke.

A szerződéskötéskor meghatározhatod, hogy hány évig szeretnéd fenntartani a biztosítást: 5–25 év közötti tartamokat választhatsz. Ha ez az időszak lejár, a biztosító kifizeti a megtakarítási számlák hozammal növelt együttes értékét, és a szerződés megszűnik. Meghatározott tartamú és díjú szerződések esetén egyszeri ügyfélbónusz is növelheti a lejárati kifizetést, melynek nagysága a tartam alatt fizetett legalacsonyabb havi díj 12-szerese.

A biztosítási feltételek "Mentesülés" és "Kizárások" fejezetei részletesen tartalmazzák, hogy mely esetekben nem fizet a biztosító. Ilyen esetek lehetnek például:

a) A szerződéskötést követő fél éven belül csak balesetből eredő halál esetén fizet a biztosító, amennyiben orvosi vizsgálat nélkül kötötted meg a biztosítást.
b) A szerződés létrejöttekor köteles vagy őszintén, a legjobb tudásod szerint, a valóságnak megfelelően megadni a kért információkat, adatokat. Amennyiben pl. az egészségeddel kapcsolatban elhallgatsz olyan lényeges információt, adatot, mely összefüggésbe hozható a haláleset bekövetkeztével, úgy a biztosító mentesül a kifizetés alól.
c) A biztosító kockázatviselése nem terjed ki pl. a következő esetekre, helyzetekre:
- öncsonkítás, két éven belüli öngyilkosság,
- harci események, terrorcselekmények,
- extrém sporttevékenység,
- nem menetrendszerű személyszállító repülés, stb.

Amennyiben elmarad a biztosítási díj befizetésével, úgy a biztosító tájékoztatást küld arról, hogy milyen határidővel pótolhatod azt úgy, hogy biztosítási védelem fennmaradjon. Ha a határidőn belül nem fizeted be elmaradását, akkor a szerződése megszűnik, vagy díjmentesen él tovább; ez utóbbi esetben azonban továbbra is levonja a biztosító az őt megillető költségeket. A tartam során lehetősége van szüneteltetni a megtakarítási díjrész fizetését. Visszavásárolhatja vagy részlegesen visszavásárolhatja szerződést a futamidő alatt, de ebben az esetben a befizetett díj egy részét kapja vissza.

Hívd ügyfélszolgálatunkat. Kollégáink tájékoztatnak, hogy milyen dokumentumokat kell beküldeni az adott biztosítóba.

Weboldal fejlesztés: